28 Şubat 2014 Cuma

Betta Yavruları Çıktıkdan sonra beslenme

infusoria infusoria mikroskopik hayvancıkları içerisine alan bir canlı grubudur. Bu grup içinde binlerce canlı türü bulunmaktadır. Parazit ve hastalık yapanlar hariç büyük bir bölümü yem olarak kullanılabilir. Bu canlıların içerisinde hastalığa neden olanları da olduğundan yavrulara verilirken aşırıya kaçılmaması gerekmektedir.

infusoria üretimi için gerekli malzemeler;
-5lt - 2,5 Litre  cam veya plastik pet şişe veya akvaryum
-Akvaryum suyu  Kültürü oluşmuş  veya 3-5 gün dinlenmiş su
-Muz kabuğu, ciğ patates kabuğu, marul, ıspanak kurutulmuş veya kurumaya yakın
-Şeker küp şeker bacterilerin beslenmesi için
-bir miktar süt
-kırmızı turp
-şırınga!!!!, şırınga ile Sütümüzden 3-5 damla alıp  günlük su değişimi yaptıkca veya koku yapmaya başladıgında taze su ekledikden sonra bakterilerin üremesi için  kullancaz şeker ve Süt
-biraz balık yemi , bits türü veya kuş başı et

-kuru maya  çok az birşey instant maya daha iyi olur.

   Kavanozun içi akvaryum suyu ile doldurulur. İçine 1  kuru muzun kabuğu, 1 küp şeker ve bir çay kaşığının ucuyla balık yemi atılır. Kavanozun kapağı kapatılır ve direk güneş ışığı görmeyen aydınlık bşr yere bırakılır. 2-3 gün sonra su berraklaşmaya başlar. İşte bu andan itibaren infusorialar üremiş bulunmaktadırlar.

    Bu sudan alınan 1-2 çay kaşığı su yeterli miktarda infusoria içerir.

unutmayın su kültürünüz ne kadar iyi olursa o kadar güzel balıklarınız olur  yukarda yazanların hepsini koyabilirsiniz veya elinizde olanları dan da yararlanabilirsiniz.
petin içinden çekerken şırınga kullanınız.  1 mL yeterli olacaktir


infusoria'dan Sonraki 4 Gün boyunca Artemia verilmelidir.

Hazır Artemia 
Hazir Artemia Nedir?? 
Hazır artemia yumurtasından çıkmış 100 ve 350 micron olarak hazır yem paketleridir her gün artemia çıkarma gibi bir zorlugu yoktur herhangi bir kagit parcasini kepce sekline getirip  ucundan az bir şey alarak yavrularınıza verebilirsiniz... Nerden alıcam derseniz
100 micron ve Gemma baby350 micron olarak vardir

Sakın DECAPSULED Artemia yazan beyaz kutuyu Almayınız.. 
Neden derseniz bu kutudaki artemia yı balıklara ve yavrulara vermeden önce suda bekletmeniz gerekmekdedir.  bekleden veririm derseniz su attıgınızda balık  yedikden sonra  balıgın karnında şişme yapacaktir.

   
Artemia Nedir?
   Artemia yoğun tuz oranı olan ortamlarda yaşamaya uyum sağlamış bir zooplanktondur. Su piresi gibi akua kültürde canlı yem olarak kullanılır.

   Zor çevresel faktörlere karşı dayanıklılık göstermektedir. Yetişkinler -18C dan +40C a kadar olan büyük ısı değişimlerine toleranslıdır.

   Yaşam ortamlarında uygun tuzluluk oranı, optimum gıda ve ısı; yetişkin dişilerin canlı larva üretmelerini sağlar. Bu ana koşullarda oluşan ciddi değişimler dişilerin kalıcı yumurtalar (sist) üretmesini tetikler. Bu sistler de biolojik olarak aktif değildir ve uygun şartlar oluşana kadar da öyle kalır.

    Doğadan toplanan bu sistler gerekli hazırlama prosedüründen geçirilip uzun süre saklamayı mümkün kılacak ambalajlara konur. Çok zor şartlarda hayatta kalmak için tasarlanmışlardır.

    -100< C dan +90> C a varan sınırlarda başarıyla test edilmişlerdir.

    Yetişkinler çok iyi şartlar altında 2 cm ye kadar gelişip 3 aya varan sürelerde hayatta kalabilirler. Ortalama olarak her 4 günde bir yüzen larva veya yumurta üretebilirler.

    Artemia 1920 lerden itibaren geniş çaplı olarak ister tatlı su ister tuzlu su olsun akua kültürde kullanılmaya başlanmıştır. Kullanımının pratik ve besin değerinin yüksek olması işletmeler için zaman ve işgücü tasarrufu sağladığı için onu önemli bir konuma taşımıştır. Bu nedenledir ki, global pazarda artemia sistleri ve yan ürünleri artan bir taleple karşılaşır.

    Artemia akua kültürde çok geniş bir kullanım alanına ve büyük bir öneme sahiptir.
Nasıl üretilir?
    Gerekli şekilde hazırlanıp kurutulmuş ve özel ambalajlara konmuş yumurtalar uygun ortama bırakıldıklarında embriyo gelişimi başlar. Dünya coğrafyasında farklı türler farklı tuz oranları, ısı ve su kalitesine adapte olduklarından bütün türler için spesifik bir reçete vermek mümkün değildir.

     Temel olarak yumurtaları çatlatmak için hazırlanacak öğeler şu şekilde genellenebilir:

     1 litre su için 20 ila 30 gr tuz (tercihen iyotsuz)
8 - 8,5 PH (düşük Ph yemek sodasıyla arttırılabilir).
Isı: 25 ila 28 derece
      Aydınlatma: Gün ışığı yada herhangi bir beyaz ışık (bütün süreç boyunca sağlanmasında fayda vardır).
Güçlü bir hava kaynağı gereklidir. Kullanılacak kuluçka kabına dipten verilecek bu hava yumurtaların sürekli olarak hareket halinde olmalarını ve bol oksijen almalarını sağlar.
     Seçilecek kuluçka kabının yapı olarak huni şeklinde (V) olması yumurtaların en aktif şekilde dolaşımını ve daha iyi bir sonuç alınmasını sağlar.
1 litreye 2 gr sist uygundur. Artemianın orjinine göre 1 gr da yaklaşık olarak 200 ila 250 bin arasında yumurta bulunur.
Bütün bu şartlar sağlandıktan sonra yaklaşık 24 saat içinde yüzen larvalar elde edilir. Artık kullanıma hazırdırlar.
     Işığa duyarlı olduklarından, havanın kesilmesiyle ışık kaynağında toplanırlar. Boş yumurta kabuklarının su yüzüne çıkmasını bekledikten sonra bir araya toplanmış hareketli larvalar sifonlama yardımıyla uygun bir elekte süzülüp tatlı sudan geçirilerek yavru balıklara verilir.

    Bu işlemin artemia larvalarının çatlayıp, aktif olarak yüzmeye başladıklarından hemen sonra yapılması besin değerlerini arttırır. Bekletilmiş larvalar stoklarındaki gıdayı tüketeceklerinden besin kalitesi azalmış olur. Buna karşın, gerekirse bir seferde hasat edilen larvalardan ihtiyaç fazlası tuzlu su içinde buz dolabında bir sonraki kullanım için 12 saate kadar rahatlıkla saklanabilir. 


ARTEMİA'DAN SONRA 3HAFTA MİKROKURT VERİLMELİDİRMikrokurt    Mikrokurtlar sadece 1-2 mm boyutunda kurtlardır. Akvaryumculukta çoğunlukla yavru balıkların beslenmesi için kullanılırlar. Canlı doğuran gibi fazla büyük olmayan balıklar içinde iyi bir yemdir.

    Üretim için öncelikle mikrokurt kültürüne ihtiyaç vardır. Bu kültür yurtdışında bir çok akvaryumcuda bulunsa da ülkemizde akvaryumcularda bulmak mümkün değildir. 

Mikrokurt Üretimi 
     
BUNLARDAN SONRA HAZIR YEMLERLE YEMLEME YAPILMALIDIR
    Üretim için küçük, kapaklı bir saklama kabına ihtiyaç vardır. 1lt'lik dondurma kapları üretim için kullanılabilir.

    Süt ve ekmek ile cıvık hamur kıvamında karışım hazırlanır. Bu karışım hazırlamış olduğumuz kabın dibine 1-2cm kalınlığında serilir.

    Kurt kültürü bu karışımın üzerine dökülür. Kutunun kapağı kapatılır. 2-3 gün sonra kurtlar kenara tırmanmaya başlayacaklardır.

    Tırmanan kurtları bir fırça yardımıyla alınarak balıklara verilir.

Mikro Kurt ve Canlı Yem Almak isterseniz.. Lütfen iletişime geçiniz..
www.fb.com/theollers

3 yorum:

  1. Güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş, desteğiniz için teşekkürler.
    yemdeposu.com

    YanıtlaSil
  2. Iyi gunler 2 gun once beta aldim bir tane aldigimda cok iyiydi surekli yuzuyordu ayna gosterdigimda kabariyor çok guzel gorunuyordu ama simdilerde cok sakin suda dik duruyor suyun dibinden cok ayrilmiyor yem yemiyor cok fazla ve genelde hareketsiz duruyor sorunu ne olabilir acaba yardim eder misiniz

    YanıtlaSil